Vyhledej
TJ Sokol Dvůr Králové > Sport

První medaile v roce 2022 pro sokoly

Redakce / 20.02.2022, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
Začátkem roku se rozběhla činnost Sokola tak, jak jsme byli zvyklí v letech před pandemií.

FOTOGALERIE - První medaile v roce 2022 pro sokoly

FOTOGALERIE - Župní přebor ve sjezdovém lyžování

Soustředění gymnastů


Chlapci z oddílu gymnastiky
absolvovali dvě víkendová soustředění v Náchodě a v Polici nad Metují, při kterých se mladší připravovali na zvládnutí základních gymnastických prvků a starší si osvojovali obtížné prvky na bradlech, hrazdě i kruzích. Gymnastky se zúčastnily kempu v Dobřichovicích. 
Nejstarší gymnastky se těšily na přebor ČOS v Team Gym, který byl nakonec přesunut na příznivější období bez omikronu. 


krajský přebor staršího žactva


12. února se naši závodníci konečně dočkali závodů. Atleti vyrazili na halový krajský přebor staršího žactva. Nejlépe se dařilo Nele Bořkové, která vybojovala titul přeborníka kraje ve skoku dalekém (465 cm), bronz ve skoku dalekém (135 cm) a 4. místo v běhu na 150 m (22,39). Martin Palan přidal bronz za skok vysoký 153 cm. Dařilo se i těm, kteří na medaili tentokrát nedosáhli. Michal Lukáš skočil do výšky 140 cm a zaběhl 60 m za 8,55 s a 15 m za 21,52 s, Tomáš Erban i s nepovedeným startem zaběhl 800 m za 2:38,84 a Aneta Erbenová vrhla koulí 3 kg 7,66 m.


Župní přebor ve sjezdovém lyžování


Veronika, Johana a Hana Tomáškovy se ve stejný den zúčastnily župního přeboru ve sjezdovém lyžování, který se konal na Novém Hrádku. Veronika svou kategorii vyhrála a stala se župní přebornicí a Johanka obsadila bronzovou příčku - foto v galerii

Dorostenci Ondřej Schreiber a Antonín Mostecký se nominovali na MČR ve šplhu, které se konalo také 12. února v Brně. Už samotná nominace na MČR byla pro chlapce úspěchem. Do kategorie dorostu, který šplhá 4,5 m, se nominovalo celkem deset borců. Závod lépe vyšel O. Schreiberovi, který zdolal 4,5 m ze sedu bez přírazu nohou v osobním rekordu 4,44 s a vybojoval 6. místo. A. Mostecký vyšplhal za 5,10 s a obsadil 9. příčku.



Našim atletům fandil náš maskot, tygřík v novém atletickém dresu, který zhotovila trenérka Andrea Erbenová.

Děkujeme všem závodníkům, kteří reprezentovali naši jednotu a věříme, že si v letošním roce užijeme závodů více, než tomu bylo v uplynulých dvou letech.

Pavlína Špatenková


Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 286x