Vyhledej
TJ Sokol Dvůr Králové > Sport

Nikola Zdráhalová osmá na Mistrovství světa v rychlobruslařském víceboji!

Redakce / 11.03.2018
Martina Sáblíková šestá a Nikola Zdráhalová osmá. Takový je konečný účet mistrovství světa v rychlobruslařském čtyřboji na Olympijském stadionu v Amsterdamu. V závěrečné disciplíně žen, závodu na 5000 metrů, dojela Sáblíková druhá a její mladší kolegyně sedmá.

FOTOGALERIE - Nikola Zdráhalová osmá na Mistrovství světa v rychlobruslařském víceboji!

Světové zlato ze čtyřboje slaví premiérově Japonka Miho Takagiová před nizozemským duem Wüstová - van der Weijdenová.

Na Idnes.cz se dnes objevil i rozhovor s Nikolou hned po závodech

Poprvé v historii se do osmičlenného finále šampionátu na trati 5000 metrů probojovaly hned dvě české rychlobruslařky. Zatímco Sáblíková už byla ve víceboji v minulosti čtyřnásobnou mistryní světa, Zdráhalová ve finále debutovala a oproti loňsku se zlepšila o devět míst!  




Z boje o medaile tentokrát vyřadila Sáblíkovou úvodní páteční pětistovka, kterou během sezony ze zdravotních důvodů vůbec netrénovala a skončila na ní až devatenáctá. Postupně se prokousávala pořadím vzhůru až na konečné šesté místo,

Do finálové disciplíny ještě vstupovala z průběžné osmé příčky. Startovala hned v první rozjížďce na 5000 metrů a za vytrvalého deště, kdy bruslemi doslova rozrážela vodu na oválu, porazila rozdílem třídy o 18 vteřin Japonku Ajaku Kikučiovou.

Časem 7:28,17 se ujala na této distanci vedení a už jen musela čekat, na co jí bude stačit.

Nikola Zdráhalová v následující rozjížďce vydolovala poslední zbytky sil, aby dokončila svoji druhou pětku sezony za 7:39,70. Její rychlejší soupeřka, Italka Francesca Lollobrigidová sice časem 7:32,35 nestačila na Sáblíkovou na pětce, ale udržela se před ní v celkové klasifikaci.

Celý článek najdete zde: 

Foto: Česká televize

Související články
Nikola Zdráhalová na Mistrovství Evropy potřetí v top desítce!
Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová v pořadu Na kus řeči ve Dvorečku - podívejte se na video
Nikola Zdráhalová vkročila famózně do rychlobruslařského Mistrovství světa ve čtyřboji!
Vaše komentáře

Přečteno 604x