Vyhledej
TJ Sokol Dvůr Králové > Sport > atletika

Nabitý přelom dubna a května pro závodníky našeho Sokola! Několikery atletické závody a postup na republikové finále všestrannosti.

Redakce, Pavlína Špatenková / 9.05.2017, Královédvorsko, sokol.kralovedvorsko.cz
Sokol byl vždy zejména o všestrannosti a právě Sokol Dvůr Králové si toto bere k srdci a je v tom skutečně velmi dobrý. Hned 7 zástupců Sokola Dvůr Králové se totiž kvalifikovalo do celorepublikového finále sokolské všestrannosti! A vedla k tomu dlouhá cesta přes závody v gymnastickém víceboji a šplhu, v plavání a nakonec v atletickém víceboji. O některých závodech jsme již psali o dalších si přečtěte níže. POPIS ZÁVODŮ NAJDETE PŘÍMO V GALERII VEDLE FOTEK.

FOTOGALERIE - Hned sedm zástupců Sokola Dvůr Králové se kvalifikovalo do celorepublikového finále sokolské všestrannosti!

FOTOGALERIE - Župní přebor v atletice - Jaroměř 2017

FOTOGALERIE - YOUTH ATHLETICS – Sokol Grand Prix v Kolíně

FOTOGALERIE - Okresní kolo Štafetového poháru družstev v Trutnově


Hned sedm zástupců Sokola Dvůr Králové se kvalifikovalo do celorepublikového finále sokolské všestrannosti! Součástí celkového výsledku byl gymnastický a atletický víceboj, šplh a plavání. Je tedy dobojováno, body sečteny a jsou známi závodníci, kteří budou župu Podkrkonošskou reprezentovat na přeborech republiky. 
Již několik let drží župa Podkrkonošská ve sportovní všestrannosti laťku skutečně velmi vysoko. Ne nadarmo se říká, že souboj mezi našimi závodníky je již samotným republikovým přeborem, protože sportovní úroveň závodníků je velmi vysoká. Nejinak je tomu i letos. 
Do republikového finále postupují:
starší žákyně III. z 1. místa Kateřina Kubíčková, ze 2. místa Adéla Rutrlová, 
starší žákyně IV. z 1. místa Sára Erbenová, 
mladší žáci I. z 1. místa Michal Lukáš, ze 2. místa Matěj Holan, 
starší žáci III. ze 3. místa Ondřej Schreiber, 
starší žáci IV. ze 2. místa Matěj Voves. 
Všem postupujícím blahopřejeme!


Župní přebor v atletice - Jaroměř

V sobotu 29. dubna jsme museli roztříštit síly mezi dvě atletické akce. V Jaroměři se konal župní přebor v atletice, kterého se zúčastnily na dvě stovky závodníků.  Celkem jsme na stadion postavili 55 závodníků. Vážíme si důvěry rodičů, kteří nám děti svěřili, i když bylo počasí nejisté. Naštěstí se deštivé prognózy nevyplnily a dokonce na nás vysvitlo i sluníčko. 
Děti bojovaly o co nejlepší výsledky a byl to boj těžký, obzvlášť v dívčích kategoriích, ve kterých bylo ke čtyřicítce závodnic. Naši závodníci vybojovali pět zlatých medailí - Kateřina Kubíčková, Sára Erbenová, Eva Špatenková, Vilda Šulc a Matěj Kubíček a čtyři bronzové - Karolína Lukášová, Barbora Síbrová, Matěj Voves a Daniel Hojný. 
Dalších pět závodníků skončilo s bramborovou medailí na 4. místě - Adéla Rutrlová, Tereza Grusová, Jana Bořková, Michal Lukáš a Petr Bořek. Blahopřání ke krásným výkonům nejen vítězům, ale všem, kdo dnes závodili! Poděkování všem dospělým, kteří pomáhali dětem v závodění a všem rodičům, kteří pro nás přijeli do Jaroměře. Závod byl součástí bojů o kvalifikaci do celorepublikového finále všestrannosti o kterém se píše v prvním odstavci. 



Krajský přebor družstev - Hradec Králové

Mimo výše uvedenou Jaroměř se starší žactvo vydalo do Hradce Králové na krajský přebor družstev. I tak v Hradci podaly Anička s Evčou Dušánkovy, Tomáš Mencl, Kuba Kuhn, Mates Poličanský a Pavlik Pája Kraus skvělý výkon. Holky vybojovaly 7. místo z osmi družstev s dvaceti body a Kluci 5. místo ze sedmi družstev se 40,5 body. Padlo i několik osobních rekordů. Tomáš Mencl poprvé házel oštěpem a hned skončil s 30,72 m na 5. místě, Kuba Kuhn skočil úžasných 490 cm do dálky, Anička zaběhla skvělý čas 47,94 s na 300 m. Kluci zaběhli výborný čas 32,98 ve štafetě. Kluci byli 5., 6. a 7. ve skoku vysokém. Anča 5. a Evča 7. ve skoku dalekém z 25 závodnic. Matěj 7. na kouli. 

Štafetový pohár družstev - Trutnov

Ve středu 3. května dosáhlo pěkného úspěchu na okresním kole Štafetového poháru družstvo běžců ze Schulzových sadů. Malá osmičlenná štafeta vybojovala bronzové umístění, velká štafeta skončila 4., smíšená štafeta získala stříbrné medaile a celkově pak celá šestnáctičlenná skupina pohár za druhé místo. V tomto družstvu bylo 10 našich sokolíků a sokolek. Velká pochvala a gratulace všem závodnicím a závodníkům!!! Míša Lukáš byl bronzový ve skoku z místa a Barča Síbrová stříbrná ve skoku dalekém.

YOUTH ATHLETICS – Sokol Grand Prix v Kolíně

V pondělí 8. května soutěžilo družstvo královédvorských sokolských atletů na YOUTH ATHLETICS – Sokol Grand Prix v Kolíně. Výsledkem jsou dvě medaile - stříbrná Elišky Doubravové za skok daleký a bronzová Nikolase Erbena za skok vysoký. Dále dvě 4. místa Anny Dušánková za skok daleký a skok vysoký a 4. místo Nikolase Erbena za oštěp a mnoho osobních rekordů našich závodníků. Blahopřejeme všem k dosaženým výsledkům!!!

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

Související články
Uplynulý víkend byl pro Sokol Dvůr Králové velmi důležitý. Proběhly totiž hned dvoje závody!
Sokolští atleti absolvovali svoje poslední závody na dráze
Celkově 7 medailí vybojovali Kuba Grus a Ondra Schreiber na celorepublikovém přeboru České obce sokolské ve sportovní všestrannosti
Vaše komentáře

Přečteno 832x